Juwelen en knikkers

juwelen met knikkers

Veroniek Dutré Juweelontwerp (Boutersem, België)

Veroniek Dutré is scheikundig ingenieur van opleiding maar raakte in de ban van juweelontwerp en startte haar eigen bedrijf. Haar collectie is volledig met de hand gemaakt (gesmeed) naar eigen ontwerp. Deze ontwerpen omschrijft ze zelf als "strak zilver of speels kleurrijk, met een gevoel voor symmetrie en geometrie. Veelal geïnspireerd vanuit mijn scheikundige achtergrond, vanuit de natuur of architectuur."

  

Wat hebben juwelen met knikkers te maken?

Veroniek Dutré: "Ik heb twee zonen die graag met knikkers spelen. Doordat er al eens knikkers rondslingeren kwam ik op het idee om met knikkers kleur te brengen in het ontwerp van een ring. Bovendien wou ik de knikkers op een niet-destructieve manier gebruiken: Ik ontwierp een ring waarbij de knikker vastzit tussen de ring en de vinger. Je kan er dus blijven mee spelen en af en toe in je ring integreren. "

 

SOLO-ring

Het ontwerp van de ring bleef een aantal jaar in de kast zitten maar door het ontdekken van De Knikkerprins kwam het ontwerp in een stroomversnelling. Veroniek was meteen verkocht door het grote en kleurrijke aanbod. Het oorspronkelijke ontwerp van de ring was in zilver, maar door het volgen van een cursus 3D ontwerp, ontstond het idee om er een 3D geprinte versie van te maken.

De SOLO-ring van Veroniek Dutré Juweelontwerp is te koop in haar webshop en bij enkele winkels zoals VERTELLES in Mechelen(België) en OJA in Genk(België).

 

Tot slot, wat is je beste herinnering aan knikkers?

Veroniek Dutré: "Als kind knikkerden we veel op de speelplaats, ik had dan zo'n zelf gemaakt zakje waarin ik mijn knikkers bewaarde. Later, als ik zelf kinderen had, was ik dolenthousiast bij aanschaf van onze houten knikkerbaan waar we uren mee gespeeld hebben en nog steeds mee spelen. Wanneer mijn bestelling van De Knikkerprins werd geleverd wilden ze de mooie knikkers al meteen hebben om mee te spelen, maar ditmaal waren de knikkers voor de SOLO ring , zei ik hen." 

 

 

Je kan Veroniek ook volgen op Facebook en Instagram

 

Gebruik jij knikkers ook op een verrassende manier en wil je dat graag delen, neem contact met ons op via mail naar info@knikkerprins.com.