Lezen in ruil voor knikkers

zakje knikkers in het zand

Kinderen aanzetten tot lezen, dat is de kern van de jeugdboekenmaand. Een mooi doel maar vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het team van de bibliotheek in Tielt bedacht een superleuke leesactie dat kinderen zonder twijfel over de streep zal trekken: Knikkerlezen.

Per "100 gram boek" die de kids tussen 1 en 31 maart lezen ontvangen ze 1 stempel. Wanneer ze 10 stempels op hun spaarkaart hebben, of dus wanneer ze 1 kilogram boek hebben gelezen worden ze beloond met 5 prachtige knikkers!

Om deze leuke actie in stijl af te sluiten wordt er op 25 maart ook nog een spetterend knikkerfeest georganiseerd! Na een maand intensief lezen, verzamelden de Tieltse kinderen duizenden knikkers. De knikkers kregen ze al mee van zodra ze voldoende stempels hadden maar per volle spaarkaart verdienden ze ook nog één grotere knikker. Deze bonken of bolleketten zoals ze in West-Vlaanderen worden genoemd krijgen ze op het knikkerfeest.

 

Tegen 25 maart zal de bibliotheek bovendien omgetoverd zijn in een waar knikkerparadijs. Dit dankzij de creatieve ijver van alle Tieltse klassen die een spel uitwerkten. De hele ochtend kunnen de kinderen zich volledig laten gaan met hun knikkers en bolleketten. En er wordt ook nog bijzonder bezoek verwacht: De Boutique Madammen komen langs om met hun enthousiasme en hun geheime sfeerformule een dosis ambiance het feest in te blazen die flirt met de grens van wat nog gezond is. Dat belooft!

Het hele concept van knikkerlezen is uniek in Vlaanderen en stiekem hopen de organisatoren een trend te lanceren. Wordt vervolgd!

 

Het hele knikkerconcept is uniek in Vlaanderen en stiekem hopen we een trend te lanceren. Wordt vervolgd!

Voor meer info kan je terecht op de site van de bibliotheek in Tielt of in de bibliotheek zelf natuurlijk.