Earth Day

earth-day bij de knikkerprins

Bij De Knikkerprins wordt er ook volop aandacht besteed aan een milieuvriendelijk en ecologisch proces. Door kleine en grote ingrepen zorgen we ervoor dat de activiteiten minder belastend zijn voor het milieu.
We sommen graag enkele voorbeelden op:

Bio-vulsel en gerecycleerde materialen

Knikkers kunnen niet worden verzonden zonder een goede bescherming, vanaf dag 1 werd er gekozen voor bio-vulsel. Deze "schuimpjes", die je vindt in onze verpakkingen, zijn gemaakt uit een mengsel van maïs en aardappelzetmeel, hierdoor zijn deze oplosbaar in water en biologisch afbreekbaar. Je kan het dus gewoon op de composthoop of in een hoekje in de tuin gooien.

Af en toe kan het gebeuren dat je eens een plastiek luchtkussen vindt in de verpakking, als deze gebruikt worden dan zijn dat er die we zelf aankregen in een levering en dus hergebruiken.

Alle administratie zoals facturen of pakbonnen, maar ook de visitekaartjes zijn gedrukt en geprint op gerecycleerd papier.
 

Milieuvriendelijke verzending 

De pakjes laten we niet dagelijks ophalen aan de deur maar brengen we zelf naar een verzamelpunt, meestal gebeurt dit te voet of met de fiets, zo hoeft de pakjesdienst niet speciaal om te rijden.
Enkel wanneer het over heel zware pakketten gaat maken we hierop een uitzondering.
Stap voor stap wordt het gebruik van klassiek plastiek tape om de dozen dicht te kleven vervangen door tape van gerecycleerd papier. Zo zullen de dozen nog makkelijker gerecycleerd kunnen worden.
Je hoeft de dozen natuurlijk niet weg te gooien, je kan ze hergebruiken of er iets leuks mee te maken om mee te spelen. Knikkerpoortjes bijvoorbeeld!

Inspiratie vind je op het Pinterest-bord van De Knikkerprins

 

Heb jij nog tips of ideeën over hoe De Knikkerprins ecologischer kan te werk gaan? Laat het ons zeker horen!