Marble League 2020

Marble League 2020

Nieuwe naam en meer volgers dan ooit!

Tot 2019 gingen deze "Olympische spelen voor knikkers" door onder de naam Marblelympics maar door een dispuut met het IOC is de naam gewijzigd naar Marble League. Verder zijn alle onmisbare ingrediënten ongewijzigd en aanwezig: fantastische teams, een groot knikkerpubliek en spannende wedstrijden. Jelle Bakker, de bedenker en bezieler van dit fantastische evenement, heeft zichzelf alweer overtroffen!

Aan motivatie in ieder geval geen gebrek: Op 18 juni konden we reeds kijken naar de kwalificaties en dit was meteen goed voor meer dan 16.000 live kijkers! Niet moeilijk als je weet dat het kanaal in april 2020 de kaap van 1.000.000(!) volgers makkelijk overschreed.

Onderstaand geven we een uitgebreid overzicht van alle teams die voorkomen in de Marble League 2020. Wist je trouwens dat de meeste knikkers die Jelle gebruikt komen van bij De Knikkerprins? Om de Marble League voor de hele wereld toegankelijk te maken werden de namen van knikkers veranderd.

 

De host van de Marble League 2020

TEAM GALACTIC

Deze knikkers zijn de host van deze editie en nemen al deel sinds de eerste editie in 2016.
Het team bestaat uit 4 spelers en 1 reserve: Cosmo, Starry, Astron, Pulsar en reserve Quasar.
Deze knikkers zijn transparant met witte en bruine slierten die door de knikker lopen. Bij de knikkerprins vind je deze knikkers onder de naam "Wervelwind"

 

Rechtstreeks gekwalificeerd

RASPBERRY RACERS

Vanwege het resultaat(Goud) in 2019 zijn deze knikkers rechtstreeks gekwalificeerd om deel te nemen aan de Marble League 2020, dit jaar is de derde deelname van deze ploeg.
Het team bestaat uit 4 spelers en 1 reserve: Razzy, Rezzy, Rizzy, Rozzy en reserve Ruzzy.
Deze knikkers zijn magenta met streepjes baby roze. Deze knikkers vind je momenteel niet bij De Knikkerprins.

HAZERS

De Hazers behaalden een mooie derde plaats in 2019 en zijn dus rechtstreeks gekwalificeerd om deel te nemen aan de Marble League 2020, dit jaar is de derde deelname van deze ploeg.
Het team bestaat uit 4 spelers en 1 reserve: Hazy, Smoggy, Foggy, Misty en reserve Cloudy.
Deze knikkers zijn grijs met streepjes wit. Deze knikkers vind je momenteel niet bij De Knikkerprins.

GREEN DUCKS

In 2019 behaalden de Green Ducks de tweede plaats. Vanwege het resultaat in 2019 zijn deze knikkers rechtstreeks gekwalificeerd om deel te nemen aan de Marble League 2020, dit jaar is de tweede deelname van deze ploeg.
Het team bestaat uit 4 spelers en 1 reserve: Mallard, Billy, Quacky, Ducky en reserve Goose.
Deze knikkers zijn felgroen met bruine strepen die over de knikker lopen. Bij de knikkerprins vind je deze knikkers onder de naam "Sprinkhaan"

 

Deelnemers aan de kwalificaties

SAVAGE SPEEDERS

Dit populaire team is er al bij sinds 2016 en gaat dus voor een vijfde deelname. 
Speedy, Rapidy, Swifty, Velocity en reserve Whizzy gaan dit jaar de uitdaging aan.
Deze doorschijnend rode knikkers zijn afgewerkt met rode en witte slierten en koop je bij De Knikkerprins onder de naam "Vuurbal".

O'RANGERS

De vijfde deelname voor Clementin, Kinnowin, Madarin, Tangerin en reserve Orangin dit jaar. 
O'rangers zijn feloranje knikkers en koop je bij De Knikkerprins onder de naam "Opak oranje".

MIDNIGHT WISPS

Wispy, Wespy, Wospy, Wuspy en reserve Waspy zijn in 2020 klaar voor een vierde deelname. 
De knikkers van dit team, in 2018 nog de winnaars van de Marble League, zijn zwart afgewerkt met lichtblauwe slierten. Bij De Knikkerprins beter bekend als Weerwolf.

THUNDERBOLTS

Ook dit team is er voor de vijfde keer bij, Thunder, Lightning, Bolt, Shock en reserve Zap zijn er dan ook helemaal klaar voor! Deze felblauwe knikkers met gele strepen. Knikkers van dit team koop je bij De Knikkerprins onder de naam "Dory" (vroeger "Dino").

OCEANICS

Aqua, Sea, Shore, Ocean en reserve Bay wagen voor de vijfde keer hun kans voor de felbegeerde titel. Deze knikkers vond je bij De Knikkerprins onder de naam Triton maar zijn helaas uitverkocht.

MELLOW YELLOW

Maak plaats voor Yellow, Yelley, Yellah, Yellup en reserve Yellim! In 2016 nog tweede en ook dit jaar weer van de partij! De Mellow Yellow-knikkers zijn felgele, blinkende knikkers. Bij De Knikkerprins koop je deze knikkers onder de naam "Gele parel".

CHOCOLATIERS

Voor de vijfde keer van de partij: The Chocolatiers. Choc, Cocoa, Mocha, Bonbon en reserve Fudge zijn de deelnemers voor dit team. Deze transparant bruine knikkers zijn bij De Knikkerprins beter bekend als "Zombie".

PINKIES

De naam van het team verraadt het al: deze knikkers zijn roze. De teamleden Pinky Rosa, Pinky Winky, Pinkydink, Pinky Toe en reserve Pinky Panther zijn er al voor de vijfde keer bij. Deze knikkers, "roze parels" genaamd, zijn momenteel jammer genoeg uitverkocht.

INDIGO STARS

Indie, Gogo, Diego, Bingo en reserve Montaya waren er in 2019 voor de eerste keer bij en behaalden toen een 14e plaats. Benieuwd of zit dit jaar beter doen!
Indigo Stars koop je ook bij De Knikkerprins, je vindt ze onder de naam "Zeebries"

BALLS OF CHAOS

Anarchy, Tumuls, Clutter, Snarl en Disarray zijn er alweer voor de vijfde keer bij! De transparante knikkers met gele, rode en blauwe slierten koop je bij De Knikkerprins als "Fiesta"

JUNGLE JUMPERS

Deze groene knikkers doen sinds 2018 mee aan de Marble League. De teamleden Jump, Hop, Leap, Skip en reserve Bounce hopen dit jaar beter te doen dan hun 7e plaats vorig jaar. Deze mooie knikkers koop je ook bij De Knikkerprins, je vind ze onder de naam "Jungle"

CRAZY CAT'S EYES

Red Eye, Blue Eye, Yellow Eye, Green Eye en reserve Cyan Eye zijn klaar voor hun derde deelname! Deze knikkers verwachten we aan het assortiment toe te voegen in het najaar van 2020.

SNOWBALLS

Dit sneeuwwitte team is erbij sinds 2016 maar kon zich nog maar 2 keer kwalificeren. Snow, Snowy, Snowflake, Snowstorm en reserve Snowblast zijn er in elk geval klaar voor!
Deze knikkers koop je bij De Knikkerprins als "witte parel".

TEAM MOMO

Eén van de populairste teams is zonder twijfel team Momo. Mo, Momo, Momomo, Momomomo en reserve Mimo hopen dit jaar beter te doen dan hun 6e plaats in 2019. 
De knikkers van Team Momo koop je bij De Knikkerprins onder de naam "Pauw".

HORNETS

Voor de tweede keer wagen de teamleden van Hornets zich aan een deelname. Vorig jaar raakten ze helaas niet door de kwalificaties, benieuwd hoe Stinger, Wasp, Vespa, Hive en reserve Yellowjacket het dit jaar zullen doen. Deze knikkers vind je bij De Knikkerprins onder de naam "Gifkikker"

TEAM PRIMARY

Prim, Rima, Imar, Mary en reserve Aryp vallen in elk geval op door hun mooie kleuren maar of hen dat ook zal helpen tijdens de wedstrijden moeten we nog zien. Deze gele knikkers met rode en blauwe lijnen vind je bij De Knikkerprins als "papegaai".

MINTY MANIACS

Deze frisgroene knikkers doen sinds 2018 mee aan de Marble League. De teamleden Minty Drizzel, Minty Flav, Minty Fresh, Minty Swirl en reserve Minty Mint hopen dit jaar beter te doen dan hun 13e plaats in 2018. Deze mooie knikkers koop je ook bij De Knikkers, je vind ze onder de naam "Vlinder"

ROJO ROLLERS

In de kwalificaties sinds 2016 maar datzelfde jaar konden ze zich niet meer kwalificeren. Rojo Rollers Rojo Uno, Rojo dos, Rojo Tres, Rojo Cuatro en reserve Rojo Cinco zijn erg herkenbaar dankzij hun oranje kleur en blauwe strepen. Bij De Knikkerprins zijn deze knikkers beter bekend als "Viking".

JAWBREAKERS

Sinds 2016 aanwezig op de Marble League en ook dit jaar zijn Candy, Taffy, Sugar, Sweet en Tidbit er bij. Deze kleurrijke knikkers vind je bij De Knikkerprins onder de naam "Fee"

BUMBLEBEES

Brumble, Bramble, Brimble, Bromble en reserve Bremble nemen voor de tweede keer deel. In 2019 behaalden ze nog een verdienstelijke 7 de plaats. Ook deze knikkers kan je, net als Jelle Bakker kopen bij De Knikkerprins: Je vindt ze onder de naam "Hommel"

 

De Jury

Naast het speelveld van de verschillende disciplines zie je verschillende wit-zwarte knikkers. Dit zijn de jury-knikkers. Deze knikkers kan je ook kopen bij De Knikkerprins onder de naam "Zebra".

 

 

Leeswaarschuwing, Vanaf hier bevat het artikel details over het resultaat van de wedstrijden!

De kwalificaties

Op 18 juni 2020 om 21 uur werden de kwalificaties uitgezonden op het Youtube- kanaal van Jelle's Marble Runs. In 4 spannende rondes(events) probeerden de verschillende teams zich te kwalificeren voor deelname aan de Marble League 2020.

De 4 events zijn:

- Balancing (vanaf 01:10)
- Funnel Endurance (vanaf 09:10)
- Block Pushing (vanaf 15:20)
- 5 meter Sprint (vanaf 18:40)

De kwalificaties kan je hieronder herbekijken:

Na een spannende wedstrijd was dit het resultaat:
De eerste twaalf mogen door naar de Marble League.

Behaalde plaats Team Totaal aantal behaalde punten
1 Savage Speeders 78
2 Crazy Cat's Eyes 61
3 Oceanics 54
4 Thunderbolts 54
5 Mellow Yellow 46
6 Minty Maniacs 46
7 Balls of Chaos 43
8 O'rangers 41
9 Midnight Wisps 40
10 Hornets 36
11 Team Momo 35
12 Bumblebees 35
13 Team Primary 35
14 Jungle Jumpers 35
15 Snowballs 34
16 Chocolatiers 34
17 Indigo Stars 31
18 Jawbreakers 28
19 Rojo Rollers 24
20 Pinkies 12

 

De friendly round

Op 19 juni 2020 om 21 uur ging de friendly round in première. Tijdens dit evenement namen de 4 rechtstreeks gekwalificeerde teams (De host: Team Galactic en de 3 winnaars van de Marble League 2020: Raspberry racers, Hazers en Green Ducks) het tegen mekaar op in 4 vriendschappelijke wedstrijden(events). 

De 4 events zijn:

- Balancing
- Funnel Endurance
- Block Pushing
- 5 meter Sprint

De friendly round kan je hieronder bekijken:

Dit was het eindresultaat van deze Friendly Round:

Behaalde plaats Team Totaal aantal behaalde punten
1 Raspberry Racers 23
2 Team Galactic 14
3 Hazers 11
4 Green Ducks 9

 

Marble League 2020: Openingsceremonie en eerste events

Op 21 juni 2020 om 22.30 uur was het langverwachte moment aangebroken en ging de Marble League 2020 echt van start. Eerst kregen we een openingsceremonie met aansluitend de eerste van 16 wedstrijden waarin de 16 teams het tegen mekaar zullen opnemen en strijden voor de felbegeerde titel en trofee. Meer dan 20.000 mensen van over de hele wereld keken live. 

Het programma is

- Openingsceremonie: voorstelling teams + ontsteken van de ML-vlam
- Balancing (vanaf 02:15): De 4 knikkers van het team worden na een korte aanloop losgelaten op een lange smalle strook. De bedoeling is om zo ver mogelijk over de strook te rollen. Hoe verder de knikker rolt, hoe meer punten deze krijgt.

Hieronder kan je het evenement bekijken:

Resultaat van dit eerste event:
Goud: Minty Maniacs
Zilver: 
Raspberry Racers
Brons: Midnight Wisps
De laatste plaats was voor de het Mellow Yellow-team.

De volgende events worden uitgezonden op 28/06

Marble League 2020: De wedstrijden

 

Meer info volgt van zodra bekend.

 

Showdown

In deze Marble League Showdown strijden de acht teams die zich niet kwalificeerden voor de Marble League 2020 tegen de laatste vier Showdown-teams uit 2019. De acht beste teams uit deze competitie komen in aanmerking voor deelname aan de kwalificaties van de Marble League 2021.

Meer info over data en deelnemers volgt van zodra bekend.